It is currently 26 thUTCp 2008





Post new topic Reply to topic  [ 71 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 UNITED 1 - 2 Chelsea 
Author Message
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 1902
Location: Penang
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
judin wrote:
shinoruto wrote:
Loque wrote:
nazq wrote:
copy paste ftw:-

Loque wrote:
honestly, we were ****. so, nk tnsn2 pn x gune sgt


on a serious note,

don't know what to say. juz fight till the end coz the league is still not over yet. :nod:

on a more serious note:

- evra looks really knackered. dh xde burst of speed drpd die cm kte sll tgk. die pny passing pn kdg2 wayward. he really needs a rest

- defensive wise, nev seems ok. but his crossing is starting to desert him. n i think he will really get murdered by a pacey plyr

- our opposition have already found a way to mark tony out of the game. juz block him on his right side, as he cant cut in on his left

- our golden oldies is bcoming juz oldies. scholes passing keeps going out, and his tackling is getting ****ter than ever. as for giggs, i cant believe im saying this, but based on this performance, he's not far off from his retirement

- berba lead the line well. but like i said, he was and is never a lone striker/target man plyg up front on his own. he's a support striker, he needs sum1 else in front of him. he was isolated up front, no midfield supporting him

- speaking of which, this the reason why i want a proven goal-scoring AM. our team was crying out for an AM that can feed from berba's passing

- SAF made the subs too little too late. nani look very lively vs ferreira. his run n pass for kiko was class. he shld have start

- kiko has proven his a big game plyr i think. he needs to start vs bayern

- final note (for now), although this is against my principle of critizing the ref/linos, i think the linesman that missed drogba's offside shld be shot in the eyes for missing that



sokong tersgt2...
***a bnd ni jarang org nampak hny disebabkan tag price cilakak tu..(aku pun hangin dgn 30m tu)
tp utk fair..mmg dia xsesuai utk lone striker...
angpa smua leh tgk lau dia men lone striker kat bulgaria cmena lau xda support...
mmg rasa mcm nk sepak ja dia...
tp dia sesuai utk main support striker...
ni la pandangan yg xseberapa utk judin n fans.. :I


tp shino ang kne igt...mahal mana pon dia...
dia tetap asal dari kampung~ :P



wakakkaaaa...
ang lani mmg terbaek wei...
ang da bleh join aku n yo da...
sikit lg sama la level...
apa2pun...yg pntg...ADK!!!


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
nazq wrote:
Loque wrote:
nazq wrote:
somehow aku rasa bile kita pakai 4-5-1 dalam consecutive match, mmg risiko. maybe sbb kita kurang midfield yg cukup utk cover ( Anderson out, Hargo still not fit enuff, Gibson = :| ) so kalau kita pakai 4-5-1 mmg akan tertumpu pd Fletcher, Carrick, Scholes, JSP/Giggs je la.

agree yg kita shud pakai 4-4-2 vs Bayern.....but everything is up to SAF so I trust him and our players to do the job.

btw ref smlm mmg mcm sial. exclude the kontroversial part, aku rasa dia smlm mmg byk kacau tempo game. what's to expect from Mike Dean anyway? :I

mslhnye scholes n giggs dh x larat nk pressing. kdg2 aku rs giggs cm passenger je, scholes lak byk wat late tackle. mmg la kte dok ckp, klu hargo n anderson fit, midfield kte dh blambak2. tp ble time kte perlukan diorg diorg xde, x gune gk


they're not available at a wrong time it seems

i know. tp tu la, kdg2 frustrating gk. kte xleh nk slhkn diorg gk, bkn diorg mtk pn nk injured. cm klu leh kte kene pndi handle injuries kte. n klu kte rs plyr tu mmg dh injury prone sgt2, cr la backup utk die


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
king wrote:
Loque wrote:
nazq wrote:
somehow aku rasa bile kita pakai 4-5-1 dalam consecutive match, mmg risiko. maybe sbb kita kurang midfield yg cukup utk cover ( Anderson out, Hargo still not fit enuff, Gibson = :| ) so kalau kita pakai 4-5-1 mmg akan tertumpu pd Fletcher, Carrick, Scholes, JSP/Giggs je la.

agree yg kita shud pakai 4-4-2 vs Bayern.....but everything is up to SAF so I trust him and our players to do the job.

btw ref smlm mmg mcm sial. exclude the kontroversial part, aku rasa dia smlm mmg byk kacau tempo game. what's to expect from Mike Dean anyway? :I

mslhnye scholes n giggs dh x larat nk pressing. kdg2 aku rs giggs cm passenger je, scholes lak byk wat late tackle. mmg la kte dok ckp, klu hargo n anderson fit, midfield kte dh blambak2. tp ble time kte perlukan diorg diorg xde, x gune gk


veteran kte memg trkntoi smlm....serious reinforcement needed 4 nex season

aku xnk wat knee jerk comment n ckp sume veteran kte kene retire. bg aku, diorg still ade role diorg utk team kte. tp diorg dh xleh diaggp sbg starters la. klu sbg impact sub or vs team2 lower table, bley. tp klu nk lwn big teams, mmg dh x leh

lg 1, scholes n giggs xleh start game sm2. abes la diorg kene buli dgn plyr lawan (cold)


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
king wrote:
judin wrote:
salah taktikal/strategi la ni ek :I


1st hf 2 seolah2 kte bg je trus gme kt dorg.....u dont do that at home against ur tittle rivals

aku rs game midweek kte lwn bayern ritu mmg memenatkan. tmbh lak klh, so maybe moral down. pastu aku rs kte tersilap taktik, so mcm2 faktor memainkan peranan...


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 4741
Location: heaven
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
Loque wrote:
king wrote:
Loque wrote:
nazq wrote:
somehow aku rasa bile kita pakai 4-5-1 dalam consecutive match, mmg risiko. maybe sbb kita kurang midfield yg cukup utk cover ( Anderson out, Hargo still not fit enuff, Gibson = :| ) so kalau kita pakai 4-5-1 mmg akan tertumpu pd Fletcher, Carrick, Scholes, JSP/Giggs je la.

agree yg kita shud pakai 4-4-2 vs Bayern.....but everything is up to SAF so I trust him and our players to do the job.

btw ref smlm mmg mcm sial. exclude the kontroversial part, aku rasa dia smlm mmg byk kacau tempo game. what's to expect from Mike Dean anyway? :I

mslhnye scholes n giggs dh x larat nk pressing. kdg2 aku rs giggs cm passenger je, scholes lak byk wat late tackle. mmg la kte dok ckp, klu hargo n anderson fit, midfield kte dh blambak2. tp ble time kte perlukan diorg diorg xde, x gune gk


veteran kte memg trkntoi smlm....serious reinforcement needed 4 nex season

aku xnk wat knee jerk comment n ckp sume veteran kte kene retire. bg aku, diorg still ade role diorg utk team kte. tp diorg dh xleh diaggp sbg starters la. klu sbg impact sub or vs team2 lower table, bley. tp klu nk lwn big teams, mmg dh x leh

lg 1, scholes n giggs xleh start game sm2. abes la diorg kene buli dgn plyr lawan (cold)


bnda ni bkn kire knee jerk....kte memg x reinforce skuad mse ron bla...this is accident waitin 2 happen...hope it doesnt happen anymore...not this thursday :8


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
shinoruto wrote:
sokong tersgt2...
***a bnd ni jarang org nampak hny disebabkan tag price cilakak tu..(aku pun hangin dgn 30m tu)
tp utk fair..mmg dia xsesuai utk lone striker...
angpa smua leh tgk lau dia men lone striker kat bulgaria cmena lau xda support...
mmg rasa mcm nk sepak ja dia...
tp dia sesuai utk main support striker...
ni la pandangan yg xseberapa utk judin n fans.. :I

judin dh tau hakikat ni, sbb tu die ske berba :I


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
king wrote:
bnda ni bkn kire knee jerk....kte memg x reinforce skuad mse ron bla...this is accident waitin 2 happen...hope it doesnt happen anymore...not this thursday :8

hrp2 la. skng ni kte kene evaluate midfield personnel kte. adkh ape yg kte ade skng cukup utk bersaing dlm sume pertandingan


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 1902
Location: Penang
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
Loque wrote:
shinoruto wrote:
sokong tersgt2...
***a bnd ni jarang org nampak hny disebabkan tag price cilakak tu..(aku pun hangin dgn 30m tu)
tp utk fair..mmg dia xsesuai utk lone striker...
angpa smua leh tgk lau dia men lone striker kat bulgaria cmena lau xda support...
mmg rasa mcm nk sepak ja dia...
tp dia sesuai utk main support striker...
ni la pandangan yg xseberapa utk judin n fans.. :I

judin dh tau hakikat ni, sbb tu die ske berba :I



tu la..dari apa yg aku tgk kat judin ni...
dia ni sbenaqnya suka berba..tp kdg2 dia mcm frust sikit...
tu yg kdg2 dia BUAT2 kutuk....
tp dlm hati dia ada taman..hehehhee
dia mmg suka berba..aku tau... :I


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 4059
Location: USM Penang
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
shinoruto wrote:
Loque wrote:
shinoruto wrote:
sokong tersgt2...
***a bnd ni jarang org nampak hny disebabkan tag price cilakak tu..(aku pun hangin dgn 30m tu)
tp utk fair..mmg dia xsesuai utk lone striker...
angpa smua leh tgk lau dia men lone striker kat bulgaria cmena lau xda support...
mmg rasa mcm nk sepak ja dia...
tp dia sesuai utk main support striker...
ni la pandangan yg xseberapa utk judin n fans.. :I

judin dh tau hakikat ni, sbb tu die ske berba :I



tu la..dari apa yg aku tgk kat judin ni...
dia ni sbenaqnya suka berba..tp kdg2 dia mcm frust sikit...
tu yg kdg2 dia BUAT2 kutuk....
tp dlm hati dia ada taman..hehehhee
dia mmg suka berba..aku tau... :I


piiiiii


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 1039
Location: Kepong
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
Loque wrote:
riochan wrote:
Fasha wrote:
erm.. sorry for not posting the thread earlier.. i went out the whole day and just got back.. so i won't be having any sort of rant because i didn't even watch the match.. i guess, i'll just move on and leave today in the past.. but honestly, i didn't expect us to win.. so i think i can handle this defeat because it's foreseeable..

I foresee a draw but it didnt happen..so..****E!!

Ps:time & time again Berba has proven to us...that he is useless(when he is needed the most)..Nani do a lot better in 20 mins than he is in 90 mins..if he is being sold even for 1 mill pound i dont mind coz a 30 mill bench is only a waste for ur salary budget..

sila rujuk kpd post aku ini:

Quote:
- berba lead the line well. but like i said, he was and is never a lone striker/target man plyg up front on his own. he's a support striker, he needs sum1 else in front of him. he was isolated up front, no midfield supporting him

1st of all, aku bkn nk tembak ko x tentu psl. tp aku rs rmi org x phm ape function sbnr berba kt utd. sblm aku explain, plz jgn kaitkan berba spurs dgn berba utd. situasi dh berbeza, kelab berbeza, environment n expectations berbeza. based on ape yg aku tgk sejak last season, aku ykn die bkn jenis front man yg leh maen sorg2 kt atas ala2 ruud, inzaghi etc etc. die adlh plyr yg plg sesuai utk jd support striker, maen juz at the edge of the penalty box, linking the mid and front man. mslhnye smlm kte tgk, die terlalu isolated sorg2 kt dpn. meh aku tnjk cmne keadaan kte smlm

VDS
back 4
valencia scholes fletcher park giggs






berba


prasan x ruang kosong antara mid kte dgn berba? itu lah mslh kte smlm. ble berba dh tlalu isolated kt dpn, sng def chelsea nk mark die n kepung die smpi die ilang bola. sape yg support die smlm? park for all his industry bkn jenis go-to guy utk feed on thru passes berba n shoot on goal. fletcher lak tlalu byk tugas die utk smlm; die kene wat sume running n hassling kt mid, pastu die kene cover utk g.nev kt belah kanan. superman pn penat cm2. valencia lgsg mati belah kanan, xleh nk wat ape. yeah die ade kasi 2,3 cross tp mudah utk def chelsea hadapi. plus kte kene ingt, terry n alex strong gle kt udara, tmbh lak xde sape dlm box yg reti header, so diorg x kesah pn dgn crossing valencia. giggs lak toksah cte la, performance die plg trok aku tgk dlm 3 season ni

hny apabila nani n kiko msk br kte ade attacking threat sket. nani attack ferreira yg lgsg x tercabar dgn giggs, n kiko yg bg threat sket kt tgh kotak penalty. aku rs klu kiko start dgn berba, berba leh blk ke position asal die n supply bola utk kiko yg jd front man kte. sbg kesimpulan, jgn la sbb 1 game kte salahkan sumenye kt berba, pdhl bkn slh die kte kalah, tp lbh kpd taktik yg slh utk die


Ntahla..maybe aku emo sgt kot..tp aku rase mmg sume org tau yg Berba mmg xle main depan2 sorg..strategi/taktik yg SAF pki ni bole jadi kalu player ala ala Rooney yg lone striker..yg aku geram knp SAF letak Berba plak kalu da tau taktik ni xkan berjaya..nak pki Berba bole tp bg la taktik yg bole buat Berba useful to the max..ni bg tatik yg buat Berba terang2 anonymous & useless...aku xtau psl heading Berba tp aku rase xde sape2 yg bole score pki kepala dlm game tu..

Ps:aku bg komen ni smpi para ko yg 1st je sbb aku tau rmi slh phm aku maybe blame Berba je..n 2ndly, SAF xnak bg Kiko main sbb terlampau risky and 1 lg die xnak put up too much pressure kat budak umo 18thun..all in all, we lost because of tactics, slh bg role kat player n kalu nak lg jauh lg kite xde player yg ssuai utk accommodate taktik lwn Chelsea.


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 4059
Location: USM Penang
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
riochan wrote:
Loque wrote:
riochan wrote:
Fasha wrote:
erm.. sorry for not posting the thread earlier.. i went out the whole day and just got back.. so i won't be having any sort of rant because i didn't even watch the match.. i guess, i'll just move on and leave today in the past.. but honestly, i didn't expect us to win.. so i think i can handle this defeat because it's foreseeable..

I foresee a draw but it didnt happen..so..****E!!

Ps:time & time again Berba has proven to us...that he is useless(when he is needed the most)..Nani do a lot better in 20 mins than he is in 90 mins..if he is being sold even for 1 mill pound i dont mind coz a 30 mill bench is only a waste for ur salary budget..

sila rujuk kpd post aku ini:

Quote:
- berba lead the line well. but like i said, he was and is never a lone striker/target man plyg up front on his own. he's a support striker, he needs sum1 else in front of him. he was isolated up front, no midfield supporting him

1st of all, aku bkn nk tembak ko x tentu psl. tp aku rs rmi org x phm ape function sbnr berba kt utd. sblm aku explain, plz jgn kaitkan berba spurs dgn berba utd. situasi dh berbeza, kelab berbeza, environment n expectations berbeza. based on ape yg aku tgk sejak last season, aku ykn die bkn jenis front man yg leh maen sorg2 kt atas ala2 ruud, inzaghi etc etc. die adlh plyr yg plg sesuai utk jd support striker, maen juz at the edge of the penalty box, linking the mid and front man. mslhnye smlm kte tgk, die terlalu isolated sorg2 kt dpn. meh aku tnjk cmne keadaan kte smlm

VDS
back 4
valencia scholes fletcher park giggs






berba


prasan x ruang kosong antara mid kte dgn berba? itu lah mslh kte smlm. ble berba dh tlalu isolated kt dpn, sng def chelsea nk mark die n kepung die smpi die ilang bola. sape yg support die smlm? park for all his industry bkn jenis go-to guy utk feed on thru passes berba n shoot on goal. fletcher lak tlalu byk tugas die utk smlm; die kene wat sume running n hassling kt mid, pastu die kene cover utk g.nev kt belah kanan. superman pn penat cm2. valencia lgsg mati belah kanan, xleh nk wat ape. yeah die ade kasi 2,3 cross tp mudah utk def chelsea hadapi. plus kte kene ingt, terry n alex strong gle kt udara, tmbh lak xde sape dlm box yg reti header, so diorg x kesah pn dgn crossing valencia. giggs lak toksah cte la, performance die plg trok aku tgk dlm 3 season ni

hny apabila nani n kiko msk br kte ade attacking threat sket. nani attack ferreira yg lgsg x tercabar dgn giggs, n kiko yg bg threat sket kt tgh kotak penalty. aku rs klu kiko start dgn berba, berba leh blk ke position asal die n supply bola utk kiko yg jd front man kte. sbg kesimpulan, jgn la sbb 1 game kte salahkan sumenye kt berba, pdhl bkn slh die kte kalah, tp lbh kpd taktik yg slh utk die


Ntahla..maybe aku emo sgt kot..tp aku rase mmg sume org tau yg Berba mmg xle main depan2 sorg..strategi/taktik yg SAF pki ni bole jadi kalu player ala ala Rooney yg lone striker..yg aku geram knp SAF letak Berba plak kalu da tau taktik ni xkan berjaya..nak pki Berba bole tp bg la taktik yg bole buat Berba useful to the max..ni bg tatik yg buat Berba terang2 anonymous & useless...aku xtau psl heading Berba tp aku rase xde sape2 yg bole score pki kepala dlm game tu..

Ps:aku bg komen ni smpi para ko yg 1st je sbb aku tau rmi slh phm aku maybe blame Berba je..n 2ndly, SAF xnak bg Kiko main sbb terlampau risky and 1 lg die xnak put up too much pressure kat budak umo 18thun..all in all, we lost because of tactics, slh bg role kat player n kalu nak lg jauh lg kite xde player yg ssuai utk accommodate taktik lwn Chelsea.


mau rilek riochan...im with u (:D)
sume ada pendapat masing2


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 5803
Location: Sintok
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
so the conclusion, Berba jd scapegoat utk kekalahan kita pada rentboys itu hari :I


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 1039
Location: Kepong
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
nazq wrote:
so the conclusion, Berba jd scapegoat utk kekalahan kita pada rentboys itu hari :I

yup..kalu taktik jadi xde nya kena kutuk..paling kuat die akan bg assist, atleast ade la contribution dari jd anonymous..


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 5803
Location: Sintok
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
Loque wrote:
- our opposition have already found a way to mark tony out of the game. juz block him on his right side, as he cant cut in on his left


I read that he ACTUALLY use his left leg sometimes in the match.......bila ek? aku x perasan pun..ke skrin TV tu yg kecik sgt?


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 4059
Location: USM Penang
---------
Post Re: UNITED 1 - 2 Chelsea
riochan wrote:
nazq wrote:
so the conclusion, Berba jd scapegoat utk kekalahan kita pada rentboys itu hari :I

yup..kalu taktik jadi xde nya kena kutuk..paling kuat die akan bg assist, atleast ade la contribution dari jd anonymous..


:ugeek:


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 71 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron