It is currently 26 thUTCp 2008





Post new topic Reply to topic  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Rovers 0 -0 UNITED 
Author Message
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
shinoruto wrote:
aku sokong...
good player, wrong club...
patutnya dulu biaq ja pair roo-tevez...
dok elok2 meletup 2ekoq ni gatai nk p tukaq...
adoi....
walaupun aku da smakin meluat ngn tevez kat city tuh...
tp aku xdpt nafikan..dia mmg masuk ngn MU...
pair roo-tevez antara yg terbaek lately ni selain roo-ron...
biaq tevez p pada aku salah 1 kerugian buat MU...

klu x slh aku, ms kte ade tevez ni, rmi org ckp kte xde finisher yg leh jamin 30+ goal stiap season (sbb ms ni ron dh nk belah). ms ni roo lom jd lethal finisher, sm cm tevez. so aku bajet, maybe berba leh jd plyr itu. tp sbnrnye aku x pnah berasa cm2. aku x yakin die jns finisher ala2 ruud, tp lbh kpd teddy-style pny striker. so aku rs aku leh phm nape SAF wat cmni, wlpn x jd spt yg dirancang...


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
nazq wrote:
Loque wrote:
Ro-G wrote:
Loque wrote:
Ro-G wrote:
bengang siot aku...bohsan giler...2nd half entah pape...

sub yg msk include evra..xleh nk bt pe...

ntah laa...keciwa...argh...aku keciwa...

xpe, ko tgk sig aku ni, pasti leh ilangkan kekecewaan ko :nod:

tu aa..seb bek ade sig ko loque....tiffany...so cute...hee

:suprised:

sig utk menceriakan keadaan :nod:


sapa tiffany 2? :question:
nmpk cam gedik

pergh ro-g, ini menempah maut namanye ;O


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
nazq wrote:
Quote:
Anti-Berbatov Bandwagon Reaches New Low

You may think Berbatov is the worst and laziest and most frustrating player to ever wear our shirt, that is an opinion anyone is entitled to, but when he is on the pitch playing for us in a game we need to win, it doesn’t take a genius to work out it would be in our best interest to cheer him on.

Quote:
I’m stood there thinking how did it come to this? How did it happen that a player who wears our shirt, who shunned City’s money to play for us (unlike that prick Tevez whose chant our fans sung relentlessly over Sir Alex Ferguson’s end of season speech after we had just been named Champions, meaning he had to cut it short because he could no longer be heard), who is in the top ten scorers in the league, has come to receive such abuse from our own fans. The bandwagon has got out of control and people are getting hysterical with it. I’m all for a difference of opinion, blogs like this thrive because of them, but I am sickened and embarrassed by the attitude of too many of our fans now.


Quote:
So, what does it come down to? Let’s narrow it down. Carlos Tevez was benched for the big games last season and complained relentlessly to the press about it. Dimitar Berbatov has been benched for the big games this season and we haven’t heard a single negative word from him in the press about it. (‘What is the best thing about being a Manchester United player?’ he was asked. With a smile, ‘being a Manchester United player’ he replied.) But Tevez was still adored and Berbatov is booed. Can anyone explain that?

Maybe the issue is to do with goalscoring. Berbatov has played 1851 minutes of football in the league this season and has scored 12 goals, the equivalent of 1 goal per 154 minutes (2 hours 34 minutes) on the park. Last season, Tevez played 1856 minutes of football in the league, scored 5 goals, the equivalent of 1 goal per 371 minutes (6 hours 11 minutes) on the park. But Tevez was still adored whilst Berbatov is booed. Can anyone explain that?


Quote:
So, which boxes did Tevez tick that Berbatov doesn’t? He ran around a lot. I mean, f**k me, he ran around a lot. He lost the ball and he wouldn’t stop running around until we got possession back. I loved that too, I think it’s a great quality to have, but I think there are qualities that come higher. Scoring more goals is more important, something Berbatov has done. Creating more goals is more important, something Berbatov has done. Wanting to play for Manchester United more than the money of Manchester City is more important, something Berbatov has done. But because Berbatov doesn’t run around like a headless chicken, our fans call him lazy, and now boo him, whilst Tevez, who was nowhere near as effective last season as Berbatov has been this, was worshipped by our fans. Is this for f**king real?


agreed


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
judin wrote:
fletcherinho wrote:
We will win the league!!! :nod:


thats the spirit! ;O

:|


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 5803
Location: Sintok
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
meh, got over it. no time for scapegoating, the team is not gud enuff etc etc. fight till the last day, then after that we'll go for the WC and the next season plan.


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
nazq wrote:
meh, got over it. no time for scapegoating, the team is not gud enuff etc etc. fight till the last day, then after that we'll go for the WC and the next season plan.

:nod:

lets get that 2nd place people :suprised:


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
Loque wrote:
mjhbh_yo wrote:
pendapat aku bedasarkan pendapat LOQUE....hehehe

aku sgt bersetuju dgn pendapat LOQUE no. 1,2,3,8,9

aku tak pasti dgn pendapat no 4,5 nie

yg no 6 nie aku kurang setuju....sbb pada pendapat aku NANI antara player yg paling baik mlm nie....hg nampak dia nak wat sorng2...sbb apa jadi mcm tu...sbb kebanyakkan serangan tertumpu kesebelah kiri....kita byk passing bola ke kiri sbb dia sorng ja mmpu kucar kacir kan defend BBURN....nmpak yg dia ada kemahuan utk menang dan menjaringkan gol...kalau dari segi desicion making mgkin hg betol LOQUE....makin lama game tu makin hilang desicion making dia....aku rate dia antara MOM kita mlm nie utk attacking....

yg no 7 nie pun aku rasa BERBA adalah seorng player yg bagos tp dia tak sesuai berada di UNITED...game type dia tak sesuai ngan UNITED....mengenai org tak faham dia mgkin betol....tp as a team dia jugak kena berubah mengikut game team...bukannya team kena ikut game dia....dia hanya seorng player di tgh padang yg perlu berkomunikasi ngan 10 lagi player len...so dia kena sesuaikan diri ngan semua player....yg aku nmpak cara dia tak sesuai di UNITED....byk sgt gerakan dia member2 tak faham....aku harap dia akan dijual dan berjaya ngan team laen....dari simpan dan terus memberi tekanan kat dia disamping terus dikutuk oleh FAN2 UNITED bek jual ja....aku minat dia tp dia dah hilang morale,spirit dan mcm2 lagi la....so kita tak bleh simpan dia lagi....SAF tolong BERBA bg dia peluang utk bermain bola sepak....dia pun ah nak senja(30 thun) dah...so jual ja kat team len yg bleh bg dia men 1st 11 dan sesuai ngan dia...

point 7 - aku stuju dgn sume point ko. bg aku, die mcm veron utk kte, sheva, crespo, mutu (chelsea), kaka (real madrid), riquelme (barca) etc etc. plyr yg bgs, tp berada di kelab yg slh. skng ni aku rs kesian sgt kt die. die mmg btol2 berusaha nk bjaya kt utd, tp kdg2 ade mende yg x mampu die nk ubah. aku hrp ade team serie A amek die, x pn die blk german. aku nk die bjaya, wlpn klu bkn kt utd....

comment tmbhn utk point ni:

Quote:
But we're not building the team around Berbatov though. It's around Rooney. That's the problem we've had when Rooney's been injured and Berbatov's been our main striker. I know Mack can be a bit of a broken record at times, but he's essentially right when he says we don't currently (wrt to fitness) have the runners for Berbatov. To take yesterday, Scholes, Giggs and a very static Valencia just aren't any help. Had we gone with say Fletch, Gibson and Park, then we probably would've seen something different. I don't think it's any coincidence that his performance dropped right off when Macheda was subbed either.

exactly my point


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 503
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
Loque wrote:
mjhbh_yo wrote:
pendapat aku bedasarkan pendapat LOQUE....hehehe

aku sgt bersetuju dgn pendapat LOQUE no. 1,2,3,8,9

aku tak pasti dgn pendapat no 4,5 nie

yg no 6 nie aku kurang setuju....sbb pada pendapat aku NANI antara player yg paling baik mlm nie....hg nampak dia nak wat sorng2...sbb apa jadi mcm tu...sbb kebanyakkan serangan tertumpu kesebelah kiri....kita byk passing bola ke kiri sbb dia sorng ja mmpu kucar kacir kan defend BBURN....nmpak yg dia ada kemahuan utk menang dan menjaringkan gol...kalau dari segi desicion making mgkin hg betol LOQUE....makin lama game tu makin hilang desicion making dia....aku rate dia antara MOM kita mlm nie utk attacking....

yg no 7 nie pun aku rasa BERBA adalah seorng player yg bagos tp dia tak sesuai berada di UNITED...game type dia tak sesuai ngan UNITED....mengenai org tak faham dia mgkin betol....tp as a team dia jugak kena berubah mengikut game team...bukannya team kena ikut game dia....dia hanya seorng player di tgh padang yg perlu berkomunikasi ngan 10 lagi player len...so dia kena sesuaikan diri ngan semua player....yg aku nmpak cara dia tak sesuai di UNITED....byk sgt gerakan dia member2 tak faham....aku harap dia akan dijual dan berjaya ngan team laen....dari simpan dan terus memberi tekanan kat dia disamping terus dikutuk oleh FAN2 UNITED bek jual ja....aku minat dia tp dia dah hilang morale,spirit dan mcm2 lagi la....so kita tak bleh simpan dia lagi....SAF tolong BERBA bg dia peluang utk bermain bola sepak....dia pun ah nak senja(30 thun) dah...so jual ja kat team len yg bleh bg dia men 1st 11 dan sesuai ngan dia...

penjelasan lanjutan aku utk point2 aku:

point 4 - korg tgk la cmne giggs maen skng. obiously legend utk utd, xleh deny past achievement die. tp enuff is enuff, die dh x mampu utk provide ape2 utk kte. aku rs spjg game ni, xde ape pn sumbangan bmakne yg die bg kt kte. scholes pn sm. dh la tackling die mmg secr semula jadi haram, tmbh lak skng ni die dh x larat, stamina down. long pass die yg selm ni sll accurate tahap roket berpandu, ms game blackburn tu mudah je defender blackburn rampas bola tu...

point 5 - sbg direct effect drpd point 4. yes carrick mmg haram dok ada sejak kblkgn ni. tp aku rs x ptt kte abaikan die n amek risiko maen atuk2 giggs n scholes kt mid. seriously, aku rs sgt kecewa ble tgk line-up kte ritu. aku rs, blackburn sit back so byk masa n pluang utk carrick control game. bg aku, game ni sesuai utk plyr cm carrick. n ni gk 1 pluang utk carrick tebus blk kesalahan die...

point 6 - wow. aku x sgka, ade plyr laen slaen drpd aku leh backing nani. biar betik? ;O :suprised: sbnrnye ni bkn kritikan kt die. aku cm nk ckp, betapa jauh nani dh improve sejak game burnley ritu, di mana wlpn die maen trok, die still antara plyr kte yg plg berbahaya. aku cm nk ckp, die still lom matang dr segi decision making. bg aku, die ade potential bkn sj utk jd impact plyr, tp plyr yg leh dominate game. aku leh nmpk, die eager sgt utk wat mcm2, smpikan die ilang focus n efek kt decision making die. tp aku yakin die akan blaja drpd ni. bg aku, die antara plyr yg plg byk improve skng, aku hrp die akan troskan improvement die

point 7 - aku stuju dgn sume point ko. bg aku, die mcm veron utk kte, sheva, crespo, mutu (chelsea), kaka (real madrid), riquelme (barca) etc etc. plyr yg bgs, tp berada di kelab yg slh. skng ni aku rs kesian sgt kt die. die mmg btol2 berusaha nk bjaya kt utd, tp kdg2 ade mende yg x mampu die nk ubah. aku hrp ade team serie A amek die, x pn die blk german. aku nk die bjaya, wlpn klu bkn kt utd....



LOQUE kalau hg nak tau aku salah seorng yg mengikuti perkembangan NANI sejak dia men PORTUGAL lawan FINLAND....dan tyme aku tgok game tu aku lah org yg paling nak SAF sign dia....dari awal season 1st lagi aku dah backing NANI....pada aku NANI bukan lah our next RONALDO tp dia boleh jd pemain yg mampu wat assist utk striker...kalau RONALDO bleh score sampai 42 gol dan org akan igt RONALDO, aku harap orang akan igt NANI sbg palyer yg selalu wat assist...skang dia dah makin improve kat UNITED..dan satu benda yg LOQUE hg kena tau dalam player2 MU skang ada 2 player yg aku akan ikut perkembangan depa adalah FLETCHER & NANI....sbb dua2 nie aku ikut dari org ramai dok kutuk depa lagi smpai lah depa smpai tahap skang(walaupun bukan lah tinggi sgt tahap depa skang tp bg aku satu kepuasan sbb semakin ramai dapat menerima dan melihat improvement dari FLETCHER & NANI nie) (:D)

DOUGLAS COSTA jgak aku sgt minat tp syng SAF tak sign dia.....dan skang aku nak tgok perkembangan "CHICORITA" plak sbb aku suka tgok ketenangan dia menjaringkan gol.... (:D)

utk point 4 ngan 5 tu aku kurang pasti sbb aku tak tgok sgt fact kalau scholes pairing ngan giggs result game UNITED mcm mana? tp lately nie mmg GIGGS agak hampeh la jgak berbanding SCHOLES....kalau hal CARRICK plak aku tak tau la apa reason SAF rehatkan dia dan buat pairing SCHOLES-GIGGS.... (:D)


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 4059
Location: USM Penang
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
Loque wrote:
riochan wrote:
well..aku pon nak ckp benda yg same tp da penat da der..Berba pon tau sndiri kot yg die mmg x contribute sebanyak yg bgus for Utd..

Ps:sebenarnya Berba xsemahal 30 mill tp sbb kite Utd, Spurs minta mhl n SAF da bertekad nak beli dari dulu, so the rest is history..xpe la..we learn from our mistakes..pahit mmg pahit bayar lbey dari spatutnya tp pe bole buat..benda da jadi...

the thing is, aku rs SAF xkn sggp bayar 30mil klu die x caye berba leh provide sumthing utk kte. mslhnye, adkh 'sumthing' tu mende yg nyata, or hny ilusi semata2. x pn ianya adlh realiti, tp kte x leh nk replicate form spurs die kt utd...


ntah la... :8


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 5803
Location: Sintok
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
so again, Berba is not the cause. Rite? :I


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 4059
Location: USM Penang
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
nazq wrote:
so again, Berba is not the cause. Rite? :I

yelah2....salah saf kan
dia yg salah strategi
berba xsalah pon...sbb dia mmg TAK BAGUS utk UNITED!


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 5803
Location: Sintok
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
judin wrote:
nazq wrote:
so again, Berba is not the cause. Rite? :I

yelah2....salah saf kan
dia yg salah strategi
berba xsalah pon...sbb dia mmg TAK BAGUS utk UNITED!


so...the solution is? Tell me :I


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 3913
Location: johor bahru
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
nazq wrote:
judin wrote:
nazq wrote:
so again, Berba is not the cause. Rite? :I

yelah2....salah saf kan
dia yg salah strategi
berba xsalah pon...sbb dia mmg TAK BAGUS utk UNITED!


so...the solution is? Tell me :I

replace berba, then letak la kiko ke ape ke..
atleast ak xde la marah sgt cz mude lagi..
kate rebuild kan..
so xmng cup pn xpe atleast dpt mix cun2..


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 4059
Location: USM Penang
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
fzrn wrote:
nazq wrote:
judin wrote:
nazq wrote:
so again, Berba is not the cause. Rite? :I

yelah2....salah saf kan
dia yg salah strategi
berba xsalah pon...sbb dia mmg TAK BAGUS utk UNITED!


so...the solution is? Tell me :I

replace berba, then letak la kiko ke ape ke..
atleast ak xde la marah sgt cz mude lagi..
kate rebuild kan..
so xmng cup pn xpe atleast dpt mix cun2..


get rid of berbaflop. he's liability.


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM WWW
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23378
Location: Nowhere
---------
Post Re: Rovers 0 -0 UNITED
mjhbh_yo wrote:
LOQUE kalau hg nak tau aku salah seorng yg mengikuti perkembangan NANI sejak dia men PORTUGAL lawan FINLAND....dan tyme aku tgok game tu aku lah org yg paling nak SAF sign dia....dari awal season 1st lagi aku dah backing NANI....pada aku NANI bukan lah our next RONALDO tp dia boleh jd pemain yg mampu wat assist utk striker...kalau RONALDO bleh score sampai 42 gol dan org e, so ok la akan igt RONALDO, aku harap orang akan igt NANI sbg palyer yg selalu wat assist...skang dia dah makin improve kat UNITED..dan satu benda yg LOQUE hg kena tau dalam player2 MU skang ada 2 player yg aku akan ikut perkembangan depa adalah FLETCHER & NANI....sbb dua2 nie aku ikut dari org ramai dok kutuk depa lagi smpai lah depa smpai tahap skang(walaupun bukan lah tinggi sgt tahap depa skang tp bg aku satu kepuasan sbb semakin ramai dapat menerima dan melihat improvement dari FLETCHER & NANI nie) (:D)

DOUGLAS COSTA jgak aku sgt minat tp syng SAF tak sign dia.....dan skang aku nak tgok perkembangan "CHICORITA" plak sbb aku suka tgok ketenangan dia menjaringkan gol.... (:D)

utk point 4 ngan 5 tu aku kurang pasti sbb aku tak tgok sgt fact kalau scholes pairing ngan giggs result game UNITED mcm mana? tp lately nie mmg GIGGS agak hampeh la jgak berbanding SCHOLES....kalau hal CARRICK plak aku tak tau la apa reason SAF rehatkan dia dan buat pairing SCHOLES-GIGGS.... (:D)

aku start backing nani ms pertengahan season lps. aku merasakan yg die ade bakat, tp ntah nape SAF x bg maen. pastu ble die maen, obviously performance die still hampeh. so asal die maen je, merata2 aku tgk org kutuk die. aku sll aggp, die dh tnjk ms debut season die, die mampu wat 14 assist utk kte, so obviously die ade bakat. tp apsal SAF xnk bg die maen? tu yg aku agk geram. pastu tmbh lak kte bli valencia. 1st of all, aku xde pape mslh dgn valencia. tp aku plek, kte dh ade nani, nape nk bli valencia? nway, valencia dh tnjk, die ade peranan utk kte (tp die still kene improve kaki kiri die tu Image ). tp aku still rs, nani adlh winger kte yg terbaik skng ni

psl costa, ntah la. aku x mampu nk komen byk, coz jrg tgk die maen. ms U-19 WC ritu, ade nmpk sket2 potensi die. tp aku xleh wat pape kesimpulan drpd game die ritu...


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 103 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron