It is currently 26 stUTCp 2008





Post new topic Reply to topic  [ 245 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Next
 MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA 
Author Message
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 2000
Post MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
kt walau sokong UNITED,tp x dlupakn asl usul kita
thread ni aku buka jus khas tk prkembangan skuad HARIMAU MALAYA
xsma mcm thread liga malaysia
ni lebiy pd skuad negara.jgn campur aduk


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 2000
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
AFC U-19 Championship 2010 (Qualifying) - 3 Nov 09 Schedule

Today is day two of qualifying matches for Group G, the group Malaysia is in. Group G has a total of six teams. Beside Malaysia, the group consist of China, North Korea, Guam, Myanmar and Philippines

Malaysia play their second group match today, against North Korea. This will be Ong Kim Swee’s boys first real challenge in the tournament as the North Koreans are among the favourite to qualify.
Group G
Schedule & Result
Date Team vs Team
1 Nov China 13-0 Philippines
- -
1 Nov North Korea 11-1 Guam
- -
1 Nov Malaysia 4-0 Myanmar
Wan Zahrulnizam 3mins
Thamil Arasu 13, 15, 51mins
3 Nov North Korea vs Malaysia
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
3 Nov Guam vs China
4:05pm Sports Center Std, Zibo, China
3 Nov Myanmar vs Philippines
7:30pm Sports Center Std, Zibo, China
6 Nov Guam vs Malaysia
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
6 Nov China vs Myanmar
4:05pm Sports Center Std, Zibo, China
6 Nov Philippines vs North Korea
7:30pm Sports Center Std, Zibo, China
8 Nov Myanmar vs North Korea
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
8 Nov Philippines vs Guam
3:00pm Sports Center Std, Zibo, China
8 Nov Malaysia vs China
7:30pm Sports Center Std, Zibo, China
11 Nov China vs North Korea
7:35pm Sports Center Std, Zibo, China
11 Nov Philippines vs Malaysia
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
11 Nov Guam vs Myanmar
3:00pm Sports Center Std, Zibo, China

Table Position
No Move Teams P W D L F A +/- Pts
1 - China 1 1 0 0 13 0 +13 3
2 - North Korea 1 1 0 0 11 1 +10 3
3 - Malaysia 1 1 0 0 4 0 +4 3
4 - Myanmar 1 0 0 1 0 4 -4 0
5 - Guam 1 0 0 1 1 11 -10 0
6 - Philippines 1 0 0 1 0 13 -13 0


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 2000
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
AFC U-19 Championship 2010 (Qualifying) - 3 Nov 09 Result

Today was day two of qualifying matches for Group G, the group Malaysia is in. Group G has a total of six teams. Beside Malaysia, the group consist of China, North Korea, Guam, Myanmar and Philippines

Malaysia played their second group match today, against North Korea. North Korea led Ong Kim Swee’s boys 1-0 by halftime courtesy of a goal two minutes before the breather.

In the second half, North Korea scored another goal in the 60th minutes to make the score 2-0. However, Malaysia managed to score their solitary goal ten minutes before fulltime. The match ended with a narrow 1-2 defeat to Harimau Muda.

Malaysia to face Guam in three days time.
Group G
Schedule & Result
Date Team vs Team
1 Nov China 13-0 Philippines
-
1 Nov North Korea 11-1 Guam
- -
1 Nov Malaysia 4-0 Myanmar
Wan Zahrulnizam 3mins
Thamil Arasu 13, 15, 51mins
3 Nov North Korea 2-1 Malaysia
- Saarvindran 80mins
3 Nov Guam 0-8 China
-
3 Nov Myanmar 6-0 Philippines
-
6 Nov Guam vs Malaysia
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
6 Nov China vs Myanmar
4:05pm Sports Center Std, Zibo, China
6 Nov Philippines vs North Korea
7:30pm Sports Center Std, Zibo, China
8 Nov Myanmar vs North Korea
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
8 Nov Philippines vs Guam
3:00pm Sports Center Std, Zibo, China
8 Nov Malaysia vs China
7:30pm Sports Center Std, Zibo, China
11 Nov China vs North Korea
7:35pm Sports Center Std, Zibo, China
11 Nov Philippines vs Malaysia
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
11 Nov Guam vs Myanmar
3:00pm Sports Center Std, Zibo, China

Table Position
No Move Teams P W D L F A +/- Pts
1 - China 2 2 0 0 21 0 +21 6
2 - North Korea 2 2 0 0 13 2 +11 6
3 - Malaysia 2 1 0 1 5 2 +3 3
4 - Myanmar 2 1 0 1 6 4 +2 3
5 - Guam 2 0 0 2 1 19 -18 0
6 - Philippines 2 0 0 2 0 19 -19 0

* Match time is local time in Zibo, China (GMT +8)


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 2000
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
AFC U-19 Championship 2010 (Qualifying)
DAY 3(6 Nov 09)
SCHEDULE


6 Nov Guam vs Malaysia
3:00pm Linzi Std, Zibo, China
6 Nov China vs Myanmar
4:05pm Sports Center Std, Zibo, China
6 Nov Philippines vs North Korea
7:30pm Sports Center Std, Zibo, China


Table Position
No Move Teams P W D L F A +/- Pts
1 - China 2 2 0 0 21 0 +21 6
2 - North Korea 2 2 0 0 13 2 +11 6
3 - Malaysia 2 1 0 1 5 2 +3 3
4 - Myanmar 2 1 0 1 6 4 +2 3
5 - Guam 2 0 0 2 1 19 -18 0
6 - Philippines 2 0 0 2 0 19 -19 0


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 2000
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
AFC Asian Cup 2011 (Qualifying) - Malaysia vs Uzbekistan - 2 Nov 09 Squad List

Seramai tujuh pemain lagi telah dipanggil untuk melaporkan diri ke Wisma FAM, Kelana Jaya hari ini bagi menyertai skuad kebangsaan yang terlibat dengan pusingan kelayakkan Piala Asia AFC 2011.

Mereka ialah daripada dua pasukan yang telah terkeluar dari persaingan Piala Malaysia 2009, iaitu Terengganu dan Perlis. Antara tujuh pemain tersebut ialah penyerang muda Terengganu, Abdul Manaf Mamat dan penjaga gol yang mengecewakan pasukan Selangor, Mohd Sharbinee Allawee Ramli. Lagi lima adalahh dari pasukan Perlis iaitu Mohd Farizal Marlias, Mazlizam Mohamad, Ahmad Fakri Saarani, Mohd Syazwan Zainon dan Amar Rohidan.

Perlawanan menentang Uzbekistan pada 14 dan 18 November depan merupakan ujian sebenar jurulatih K. Rajagobal yang mengambilalih ‘kerusi panas’ ini pada bulan Mac lalu.

Kumpulan C hanya mempunyai tiga pasukan iaitu Malaysia, Uzbekistan dan UAE. Dua pasukan teratas dari setiap kumpulan akan layak secara otomatik ke pusingan akhir yang akan diadakan di Qatar pada 2011.

Skuad ini juga berkemungkinan akan ****kalkan untuk menghadapi Sukan SEA Laos pada penghujung tahun ini dengan digugurkan pemain-pemain yang telah melebihi had umur 23 tahun seperti Amri Yahyah dan Norhafiz Zamani.

Barisan Awal Skuad Pusingan Kelayakkan Piala Asia AFC 2011:

Penjaga Gol
Syed Adney Syed Hussien (MyTeam)^
Mohd Sharbinee Allawee Ramli (Terengganu)*
Mohd Farizal Marlias (Perlis)*

Pertahanan
Mohd Sabree Abu (Kedah)^
Mohd Asraruddin Putra (Selangor)#
Mohd Azmi Muslim (MyTeam)^
Mohd Faizal (Harimau Muda)^
Nurhafiz Zamani (PLUS FC)#
Nasriq Baharom (Selangor)#
Mazlizam Mohamad (Perlis)*

Pertengahan
Baddrol Bakthiar (Kedah)^
Mohd Amirulhadi (Selangor)#
Mohd Bunyamin Omar (MyTeam)^
Mahali Jasuli (Harimau Muda)^
Mohd Muslim Ahmad (Harimau Muda)^
K. Gurusamy (Harimau Muda)^
Safiq Rahim (PLUS FC)#
Mohd Amri Yahyah (Selangor)#
Mohd Syazwan Zainon (Perlis)*
Amar Rohidan (Perlis)*

Penyerang
Farderin Kadir (Kuala Muda NAZA)#
Norshahrul Idlan (MyTeam)^
Ahmad Shakir (Harimau Muda)^
Razali Umar Kandasamy (Perak)^
Abdul Manaf Mamat (Terengganu)*
Ahmad Fakri Saarani (Perlis)*

* Menyertai pada 2 November 2009
# Menyertai pada 26 Oktober 2009
^ Menyertai pada 19 Oktober 2009


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 1902
Location: Penang
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
vAn dE sChuMee wrote:
AFC Asian Cup 2011 (Qualifying) - Malaysia vs Uzbekistan - 2 Nov 09 Squad List

Seramai tujuh pemain lagi telah dipanggil untuk melaporkan diri ke Wisma FAM, Kelana Jaya hari ini bagi menyertai skuad kebangsaan yang terlibat dengan pusingan kelayakkan Piala Asia AFC 2011.

Mereka ialah daripada dua pasukan yang telah terkeluar dari persaingan Piala Malaysia 2009, iaitu Terengganu dan Perlis. Antara tujuh pemain tersebut ialah penyerang muda Terengganu, Abdul Manaf Mamat dan penjaga gol yang mengecewakan pasukan Selangor, Mohd Sharbinee Allawee Ramli. Lagi lima adalahh dari pasukan Perlis iaitu Mohd Farizal Marlias, Mazlizam Mohamad, Ahmad Fakri Saarani, Mohd Syazwan Zainon dan Amar Rohidan.

Perlawanan menentang Uzbekistan pada 14 dan 18 November depan merupakan ujian sebenar jurulatih K. Rajagobal yang mengambilalih ‘kerusi panas’ ini pada bulan Mac lalu.

Kumpulan C hanya mempunyai tiga pasukan iaitu Malaysia, Uzbekistan dan UAE. Dua pasukan teratas dari setiap kumpulan akan layak secara otomatik ke pusingan akhir yang akan diadakan di Qatar pada 2011.

Skuad ini juga berkemungkinan akan ****kalkan untuk menghadapi Sukan SEA Laos pada penghujung tahun ini dengan digugurkan pemain-pemain yang telah melebihi had umur 23 tahun seperti Amri Yahyah dan Norhafiz Zamani.

Barisan Awal Skuad Pusingan Kelayakkan Piala Asia AFC 2011:

Penjaga Gol
Syed Adney Syed Hussien (MyTeam)^
Mohd Sharbinee Allawee Ramli (Terengganu)*
Mohd Farizal Marlias (Perlis)*

Pertahanan
Mohd Sabree Abu (Kedah)^
Mohd Asraruddin Putra (Selangor)#
Mohd Azmi Muslim (MyTeam)^
Mohd Faizal (Harimau Muda)^
Nurhafiz Zamani (PLUS FC)#
Nasriq Baharom (Selangor)#
Mazlizam Mohamad (Perlis)*

Pertengahan
Baddrol Bakthiar (Kedah)^
Mohd Amirulhadi (Selangor)#
Mohd Bunyamin Omar (MyTeam)^
Mahali Jasuli (Harimau Muda)^
Mohd Muslim Ahmad (Harimau Muda)^
K. Gurusamy (Harimau Muda)^
Safiq Rahim (PLUS FC)#
Mohd Amri Yahyah (Selangor)#
Mohd Syazwan Zainon (Perlis)*
Amar Rohidan (Perlis)*

Penyerang
Farderin Kadir (Kuala Muda NAZA)#
Norshahrul Idlan (MyTeam)^
Ahmad Shakir (Harimau Muda)^
Razali Umar Kandasamy (Perak)^
Abdul Manaf Mamat (Terengganu)*
Ahmad Fakri Saarani (Perlis)*

* Menyertai pada 2 November 2009
# Menyertai pada 26 Oktober 2009
^ Menyertai pada 19 Oktober 2009



yes...seperti biasa tiada pemain dari pulau pinang...hahahhaaaaa...hampeh....


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23376
Location: Nowhere
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
ape formation yg sll kte maen?


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 2000
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
penang da player u-23 y power x?


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 1902
Location: Penang
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
vAn dE sChuMee wrote:
penang da player u-23 y power x?



malu aku nk cakap...
tp kalau u-14 mmg ada....


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 2000
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
Loque wrote:
ape formation yg sll kte maen?


biasa men 4-4-2 je....


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 503
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
shinoruto wrote:
vAn dE sChuMee wrote:
penang da player u-23 y power x?



malu aku nk cakap...
tp kalau u-14 mmg ada....



every year PNG ada pelapis yg baik tp entah la pas habis sekolah ja sunyi sepi....statement nie dibuat sbb png most famous football school GUAR PERAHU selalu OK ja performance dia kat MSSM tp entah arrr mana p bebudak nie pas sekolah....

for u-14 png ada beberapa talent bukan sahaja bertaraf malaysia tp bertaraf dunia tu...png ada captain skuad DANONE CUP "SYAFIQ AHMAD" dan beberapa lg player yg menyertai tournament tu thun 2007 dulu...malaysia dapat no 17 dari 42 buah negara yg turut disertai oleh

Final rankings:
1. South Africa
2. France
3. Turkey
4. Reunion Island
5. Spain
6. Argentina
7. Japan
8. Canada
9. Kenya
10. Switzerland
11. Russia
12. Cameroon
13. Hungary
14. Mexico
15. Belgium
16. Portugal
17. MALAYSIA
18. Ireland
19. Vanuatu
20. Poland
21. Tunisia
22. England
23. Bangladesh
24. Uruguay
25. Brazil
26. Algeria
27. Netherlands
28. Saudi Arabia
29. Indonesia
30. Italy
31. Morocco
32. China
33. Germany
34. Ukraine
35. Chile
36. Austria
37. Romania
38. Czech Republic
39. Bulgaria
40. Namibia

tp kalau terus dok men kat MALAYSIA nie aku dapat merasakan bakat dia pun nnt tak kemana...maklum la MALAYSIA la katakan...kita kena hantar player2 dari umur 10 atau 12 lg ke luar negara baru bleh maju....pendapat aku ja....


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 5803
Location: Sintok
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
rank kita lbh tinggi dr England ;O


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
Site Admin

Joined: 26 thUTCp 2008
Posts: 23376
Location: Nowhere
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
nazq wrote:
rank kita lbh tinggi dr England ;O

takat u14 je. pastu diorg kene pakse dgn parents diorg focus PMR n SPM, abes la... :facepalm:


26 thUTCp 2008
Profile E-mail YIM
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 1902
Location: Penang
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
mjhbh_yo wrote:
shinoruto wrote:
vAn dE sChuMee wrote:
penang da player u-23 y power x?



malu aku nk cakap...
tp kalau u-14 mmg ada....



every year PNG ada pelapis yg baik tp entah la pas habis sekolah ja sunyi sepi....statement nie dibuat sbb png most famous football school GUAR PERAHU selalu OK ja performance dia kat MSSM tp entah arrr mana p bebudak nie pas sekolah....

for u-14 png ada beberapa talent bukan sahaja bertaraf malaysia tp bertaraf dunia tu...png ada captain skuad DANONE CUP "SYAFIQ AHMAD" dan beberapa lg player yg menyertai tournament tu thun 2007 dulu...malaysia dapat no 17 dari 42 buah negara yg turut disertai oleh

Final rankings:
1. South Africa
2. France
3. Turkey
4. Reunion Island
5. Spain
6. Argentina
7. Japan
8. Canada
9. Kenya
10. Switzerland
11. Russia
12. Cameroon
13. Hungary
14. Mexico
15. Belgium
16. Portugal
17. MALAYSIA
18. Ireland
19. Vanuatu
20. Poland
21. Tunisia
22. England
23. Bangladesh
24. Uruguay
25. Brazil
26. Algeria
27. Netherlands
28. Saudi Arabia
29. Indonesia
30. Italy
31. Morocco
32. China
33. Germany
34. Ukraine
35. Chile
36. Austria
37. Romania
38. Czech Republic
39. Bulgaria
40. Namibia

tp kalau terus dok men kat MALAYSIA nie aku dapat merasakan bakat dia pun nnt tak kemana...maklum la MALAYSIA la katakan...kita kena hantar player2 dari umur 10 atau 12 lg ke luar negara baru bleh maju....pendapat aku ja....



budak kg aku neh...heheheeee....
saja nk gtaw...hahahaaa.... :lol:


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
User avatar

Joined: 26 stUTCp 2008
Posts: 1902
Location: Penang
---------
Post Re: MALAYSIA TEAM ~ HARIMAU MALAYA
Loque wrote:
nazq wrote:
rank kita lbh tinggi dr England ;O

takat u14 je. pastu diorg kene pakse dgn parents diorg focus PMR n SPM, abes la... :facepalm:



bukan tu saja...
player kita ni semua jenis xnak kuaq...
xberani...
so...abeh takat tu ja la...


26 thUTCp 2008
Profile E-mail
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 245 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron